PS_Lemes i eslògans de campanya

ara futur

El PS va optar per l’eslògan “Ara Futur” i el va adoptar, a més, com a denominació oficial de la candidatura i del domini web. Aquestes dues paraules apareixen sempre unides si van a la mateixa línia, escrites en minúscules amb la primera lletra en majúscula, combinant el negre i el vermell sobre el fons blanc i en una tipografia gruixuda, senzilla i neta. Universal. Són una mateixa paraula però es diferencien i destaquen clarament l’una de l’altra pel canvi cromàtic i per la “f ” majúscula. L’elecció cromàtica coincideix amb els tons corporatius que identifiquen el partit, que es mantenen intactes durant la campanya. El vermell, a més, és el color que caracteritza les formacions europees socialistes.

Es van crear set variants adaptades a cadascuna de les parròquies, afegint al darrere el nom de la mateixa: Ara Futur. Ara Ordino; Ara Futur. Ara La Massana; Ara Futur. Ara Encamp; etc. Als cartells nacionals es va incloure a més la paraula “VOTA” en majúscules (amb la variant “Ara VOTA”) en una altra tipografia més prima, precedint el nom de la candidatura. Juntament amb el mencionat eslògan sempre apareixen visibles en un discret pla, els símbols del Partit Socialdemòcrata i dels seus socis parroquials: Independents i GUPI.

logos candidatures Ara Futur

Es tracta d’un eslògan que condensa la idea de progrés i de tot allò bo que està per arribar però ancorat en el moment actual, en el present de la votació. Transmet així una sensació de canvi tranquil i al mateix temps realitza una crida a la mobilització, apel·lant directament i imperativa al votant. A més, amb la repetició del primer mot a l’inici de les dues frases (Ara VOTA. Ara Futur) s’aconsegueix un afinat joc sonor que facilita la memorització i el record de l’eslògan associat positivament al PS. D’altra banda, també s’utilitza el terme inicial (Ara) associat al nom del cap de llista (Ara Jaume Bartumeu), indicant la idea que ha arribat el seu torn i, per tant, és el moment de votar-lo.  

Anàlisi d’imatge de Jaume Bartumeu Ι Història del Partit Socialdemòcrata

Tornar a “La insuficient campanya del PS” (→)

Anuncios