VA_Literatura de campanya per a ús extern

Ja hem explicat que, per motius econòmics i fent de la necessitat vir­tut, VA no va distribuir el seu programa electoral imprès en paper per donar exemple d’austeritat. Aquest es va divulgar en format digital a través de les xarxes socials i el correu electrònic. Va estar disponible en pdf durant tota la campanya a la pàgina web. A més, es van fer còpies en CD sota demanda.

Fragments del programa electoral digital.

professió de fe VA 1Sí van publicar la corresponent professió de fe aprofitant la distribució gratuïta i impressió que proporciona el Govern. El document va albergar una de les estructures i presentacions més clàssiques. Una fotografia conjunta de la cap de cartell i de la presidenta del partit i número dos protagonitzen la portada. Damunt d’elles, s’insereix l’eslògan en lletres gruixudes i en mida gran. La capçalera està ocupada pel logotip del partit. Les dues pàgines interiors pateixen un horror vacui considerable, ja que gairebé no queda un forat sense emplenar. Les propostes programàtiques es queden a la contraportada i aquí s’opta per dirigir-se directament al ciutadà en una espècie de sermó emotiu que comença descrivint la situació de crisi econòmica i institucional, continua apostant per una altra manera de fer política i acaba apel·lant a la necessitat que el lector voti al partit, no per tal de postular-se com a cap de govern sinó per garantir l’interès general. El text s’estructura en quatre columnes on es ressalten algunes frases en negreta. Les dues pàgines van encapçalades per sengles franges on es llegeix l’eslògan de campanya en grans lletres. Porten també una frase final que tanca la pàgina.  A la primera, “El 3 d’abril elegiràs els teus representants al Consell General. VOTA VERDS AL CONSELL!” i a la segona “Vota Consellers/es amb veu. VOTA VERDS AL CONSELL”.

Pàgines centrals de la professió de fe nacional de Verds d’Andorra.

Finalment, a la contraportada apareixen quatre punts bàsics que resumeixen la proposta programàtica de la fprofessió de fe VA 4ormació ecosocialista. Estan encapçalats per un petit titular en negreta i explicats de manera resumida a continuació. S’ha reservat un espai en aquesta pàgina (la franja dreta en vertical) per incorporar una fotografia mida carnet de tots els integrants de la llista nacional, excepte les dues primeres que apareixen a la portada. Dos detalls tanquen visualment la contraportada: una última apel·lació al votant sota les fotos (“El 3 d’abril vota Verds al Consell”) i una crida a consultar el programa complet a la seva pàgina web. Tot plegat resulta estressant i poc atractiu visualment, donat que es vol encabir massa informació en un espai molt limitat. No convida a ser llegit per la saturació d’informació escrita i visual. Hagués estat preferible resumir millor els punts clau, aportar només les idees bàsiques i remetre al web els interessats en ampliar informació sobre el programa.

Anàlisi d’imatge d’Isabel Lozano Ι Història de Verds d’Andorra

Tornar a “La campanya mínima de Verds d’Andorra” (→)

Anuncios