PS_Pressupost global i mitjans personals

La candidatura socialdemòcrata de Jaume Bartumeu va comptar amb un pressupost global de 120.000 euros segons les dades facilitades pel seu cap de campanya, Alain Mateu. Inicialment s’havien previst uns 100.000 euros però a la vista de les necessitats fou necessari ampliar la quantitat. El PS va manejar la segona partida econòmica més gran de la campanya i va gastar 16.000 euros menys que a la contesa del 2009.[1] L’àrea de producció “englobava des de la impressió de programes i cartells fins el lloguer dels locals que s’havien contractat a cada parròquia”, explica.

L’equip del candidat incumbent va estar capitanejat per Alain Mateu, cap de campanya i exsecretari d’organització del PS. Va comptar amb l’assessoria externa del català Antoni Gutiérrez Rubí,[2] director de la consultoraestratègica Ideograma des de fa més de 25 anys, una de les millor situades al panorama nacional gràcies a la seva dilatada experiència a Espanya i a la resta del món. A la direcció de l’equip es va incorporar també el periodista andorrà Xavier Palma com a cap de comunicació malgrat que es va prescindir dels seus serveis uns dies després de la votació. Sota les seves directrius van participar directament en el desenvolupament de la campanya 69 persones més, entre candidats nacionals (17), candidats parroquials (35), personal contractat pel partit (9) i voluntaris (8). El volum de personal i de mitjans econòmics gestionat situa la candidatura del socialdemòcrata Jaume Bartumeu com la segona maquinària més potent dels comicis de 2011.

Tornar a «La insuficient campanya del PS» (→)

NOTES.
[1] Finalment, el PS va justificar despeses per valor de 165.734 euros davant el Tribunal de Comptes. El 2009 havia declarat 136.000 euros. En realitat, doncs, va augmentar gairebé 30.000 euros la seva partida electoral respecte a la campanya anterior. Va ser la segona candidatura que més diners va gastar.

[2] Gutiérrez-Rubí ha declinat participar en aquest estudi en considerar que no havia d’afegir res més al que els seus clients [PS] haguessin manifestat ja a l’autora.